چای ساز یخی وسیله ای است که معمولاً در آشپزخانه های خانگی و رستوران ها برای دم کردن چای سرد استفاده می شود.
اکثر این دستگاه ها با برق کار می کنند.
یک چای ساز تفال سرد معمولاً شامل یک پارچ پلاستیکی یا فلزی برای پخش چای سرد تازه دم می شود.
برخی از چای سازهای یخی برای دم کردن مقدار کمی چای ساخته می شوند، در حالی که برخی دیگر ظرفیت بسیار بیشتری دارند.
به طور کلی می توان از چای ساز یخی با کیسه های چای یا با چای شل استفاده کرد.
بسیاری از افراد یک چای ساز یخی را برای خانه خریداری می کنند زیرا طعم چای سرد تازه دم شده را به چای سرد فوری به شکل پودر یا چای سرد آماده که در کارتن یا ظروف دیگر فروخته می شود ترجیح می دهند.
به طور کلی، یک چای ساز سرد مجهز به یک سبد دم کرده است. اینجا جایی است که چای برای دم کردن قرار می گیرد.
منطقه ای که آب را در خود نگه می دارد اغلب به عنوان مخزن نامیده می شود و اغلب از شیشه ساخته شده است.
مخزن شیشه ای و پارچ دو تکه هستند که معمولاً در ماشین ظرفشویی قابل شستشو هستند.
اکثر چای سازهای سرد دارای کلید برق هستند. این سوئیچ عملکرد روشن و خاموش دستگاه را کنترل می کند. در بسیاری از این ماشینها، یک چراغ روشن وجود دارد که نشان میدهد دستگاه در حال کار است.
علاوه بر استفاده از چای، شکر و یخ ممکن است به مخزن اضافه شود.
این معمولا قبل از دم کردن انجام می شود. افزودنی های دیگری مانند ادویه ها یا آب لیموی تازه نیز ممکن است اضافه شود.
یک چای ساز سرد معمولاً دارای یک تایمر داخلی برای دم کردن است.
این برای کسانی که می خواهند دستگاه را برای دم کردن چای سرد در زمانی که خانه نیستند یا در دسترس نیستند، برنامه ریزی کنند مفید است. اکثر سازندگان چای سرد همچنین دارای ویژگی خاموش شدن خودکار برای اهداف ایمنی هستند.