کشورهایی که بیشترین تولید زیتون اسلایس بانیان را دارند ایتالیا، اسپانیا و یونان هستند. زیتون در سایر کشورهای مدیترانه ای نیز تولید می شود، اما نه به این شکل انبوه.
حدود 400 نوع زیتون در ایتالیا وجود دارد. آنها به دو نوع مهم تقسیم می شوند – انواع برای تولید روغن زیتون و انواع سفره برای مصرف به طور کلی. زیتون برای تولید روغن کوچکتر است، حاوی مقدار زیادی لیپید است و روغن بیشتری آزاد می کند.
در اینجا ذکر این نکته ضروری است که از هیچ فرآیند شیمیایی برای تولید روغن زیتون استفاده نمی شود، همانطور که برای تولید روغن از گیاهان و دانه های دیگر استفاده می شود.
زیتون های سفره ای بزرگتر هستند و روغن بسیار کمتری می دهند. رنگ زیتون به درجه بلوغ بستگی دارد. با رسیدن زیتون، رنگ زیتون از سبز مایل به زرد به بنفش تیره تغییر می کند. برداشت زیتون زمانی آغاز می شود که به بهترین شاخص های ارگانولپتیک رسیده باشد.
زیتون در غذای بسیاری از کشورهای جهان در تهیه خوشمزه ترین ها استفاده می شودپیش غذا ، سالاد ، سس و دیگر غذاهای فوق العاده خوشمزه استفاده می شود.
برخی از مواد اصلی موجود در زیتون از بدن در برابر اثرات مضر مواد سرطان زا محافظت می کند و از ایجاد سرطان روده بزرگ، مری، حنجره، معده، پروستات جلوگیری می کند.
از ریه های افراد سیگاری در برابر بروز تومور محافظت می کند.برای بینایی خوب، رشد و ترمیم بافت مورد نیاز است.از اپیتلیوم حمایت می کند، چین و چروک ها را صاف می کند، پوست را بهبود می بخشد.دندان ها و استخوان ها را تقویت می کند.
پروتئین ها، لیپیدها، کربوهیدرات ها، فیبر، شکر، خاکستر. املاح معدنی : کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، روی، مس، سلنیوم. ویتامین ها: B1-2-3-5-6، پروویتامین A (بتا کاروتن)، E، K.
اسیدهای چرب : تعداد کمی اشباع و چند غیراشباع، بسیاری از آنها تک غیراشباع. آنتی اکسیدان ها: پلی فنول ها، لوتئین.
رادیکال های آزاد را از بین می برد.از سلول ها در برابر پیری زودرس محافظت می کند.در چشم ها شبکیه را تقویت می کند و تراکم نوری را افزایش می دهد.
آنها از اکسید شدن لیپوپروتئین ها جلوگیری می کنند، که وقتی اکسید می شوند، پلاک هایی در رگ ها ایجاد می کنند.خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش دهید.رشد سلول های تومور را متوقف می کند.